HTML

auryn-amulet.jpg"Chairon lassan bólintott, aztán levette nyakáról a láncot az aranyamulettel, és Atráskó nyakába akasztotta.
– AURIN nagy hatalmat ad neked – jelentette ki ünnepélyesen –, de ezt nem szabad használnod. Mert maga a Kislány Királynő sem él soha a hatalmával. AURIN őrizni és vezetni fog téged, de bármit látsz is, nem szabad beavatkoznod, mert ettől a pillanattól kezdve nem számít többé az egyéni véleményed. Ezért fegyver nélkül kell nekivágnod. Hagynod kell, hogy az történjék, ami történik. Legyen minden mindegy a számodra, a gonosz és a jó, a szép és a csúnya, a balga és a bölcs, éppúgy, ahogy a Kislány Királynő számára is mindegy. Csak keresned és kérdezned szabad, ítélned azonban, az egyéni ítéleted szerint, nem. Ezt soha ne felejtsd el, Atráskó!
– AURIN! - ismételte Atráskó megilletődve –, méltó akarok lenni az Ékszerhez."
Michael Ende: Végtelen történet (részlet)

http://images.nunuelle.multiply.multiplycontent.com/attachment/0/SdRuiQoKCB4AAB2qL2c1/A%20V%C3%A9gtelen%20T%C3%B6rt%C3%A9net.pdf?key=nunuelle:journal:738&nmid=226204993



A Védák többféle időről beszélnek; Manuvantárakról, Yugákról, Kalpákról….stb. Négy Yuga (júga) tesz ki egy ciklust. A négy világkorszak:

 -          Szatja-yuga: az igazság kora ( Aranykor)

 -          Tréta-yuga: ahol az igazság és erény hanyatlik (Ezüstkor)

 -          Dvápara-yuga: a világ elsötétedésének folyamata (Bronzkor)

 -          Kali-yuga: a sötétkor betetőződése, Káli istennő ideje (Vaskor) Viszály és pusztulás.

Main-Yuga-Spiral-without-pe1.jpgÍgy ír erről Vjászadéva a Mahabharáta szerzője időszámításunk előtt 3200 évvel:
"- Ó, Hanumán, kérlek, beszélj arról, milyen volt az erkölcs, milyen szokások uralkodtak a különböző korokban! Te olyan öreg vagy, hogy kevés híján már az első világkorszakban is éltél. Hogy tettek eleget az emberek a vallásosággal, az anyagi gyarapodással, az érzékkielégítéssel és a lélek szabadulásával kapcsolatos kötelességeiknek a különböző jugákban?

   Hanumán először a Szatja-jugáról (fény és tudás korszaka) beszélt. Akkoriban minden élőlény önmegvalósított volt... Később azonban kezdetét vette - és minden korral egyre fokozódott - a hanyatlás és a lealacsonyodás. Az  erény az első világkorszakban még a maga teljességében volt jelen, minden korban egynegyed részt csökkent. Mára az erényességnek és vallásosságnak a háromnegyed része elveszett, s a Kali-juga (viszály és pusztulás kora) végére semmi sem marad belőle.
   - Az idő múlásával és az erény háttérbe szorulásával az ember egyre inkább lealacsonyodik, képességei fokozatosan elenyésznek - magyarázta Hanumán. - Minden egyre kedvezőtlenebbé válik. Ebben az utolsó világkorszakban még a vallásos tettek is ellentétes hatást váltanak ki, mint régen."
Mahábhárata Krisna Dharma elbeszélésben 27. fejezet, részlet. (Első kiadás 2008, 338. oldal)

"Mindenek előtt volt az aranykor, az eredeti civilizáció kora. E civilizáció tradicionális szellemmel való kapcsolata természetes és abszolút. Ezért mind a >>helyhez<<, mind a törzshöz, amelyhez az aranykort akár történelmileg, akár történelem feletti módon vonatkoztathatjuk, a királyság legmagasabb funkciójának megfelelő symbolumok és tulajdonságok kapcsolódnak: a polaritás, a szolaritás, a magasság, a stabilitás, a dicsőség és a voltaképpeni értelembe vett élet. [...]
   Az első kor lényegében a lét kora: vagyis a transzcendens értelemben vett igazság kora is. Ez nemcsak abból következik, hogy a hinduk satyá-yugának nevezték - sat a létet jelenti, ebből jön a satya, >>az igaz<< -, de valószínűleg az aranykor királyának vagy istenének - Saturnusnak - latin nevéből is.  [...]
Saturnus arany királyságában - a hellének és a rómaiak szerint - az emberek ugyan azt az életet élték, mint a halhatatlan istenek."
Julius Evola: Lázadás a modern világ ellen, Kötet Kiadó 1997. p.231.

"Majdnem minden nép őrzi egy előző emberiség ciklusát lezáró katasztrófa emlékét, amely az özönvíz mythosában jelenik meg leggyakrabban: az irániaktól a mexikóiakig és a majákig, a khaldeusoktól és a görögöktől a hindukig, Afrika atlanti-óceáni partjainak népeiig, a keltákig és skandinávokig. Eredeti tartalma történelmi tény: lényegében Atlantis pusztulása, miként az Platón és Diodoros elbeszélik. E korszakban az atlantisi civilizáció centruma - amellyel a különböző kolóniák valószínüleg hosszú ideig fenntartották a kapcsolatot - elsüllyedt. Ez - amennyiben a mythosba beleszövődött khronológia nyomaiból kikövetkeztethető - érzékelhetően megelőzte a hindu tradíció szerinti >>sötét kor<< kezdetének időszakát. E centrum történelmi emléke a belőle eredő civilizációkban ugyan fokozatosan eltűnt, de az uralkodó kasztok vérében, a nyelvek gyökereiben, a hasonló típusú intézményekben, jelekben, rítusokban és hierogrammákban az ősi örökség egyes elemei mégis fennmaradtak. A héber tradícióban Bábel tornyának építése - amelyet a >>nyelvek összezavarodásának<< büntetése követett - azon periódusra utalhat, amelyben az egységes tradíció elveszett, a civilizáció különböző formái elszakadtak a közös eredettől, és - miután az özönvíz lezárta az atlantisi emberiség ciklusát - többé nem értették meg egymást. Azonban a történelmi emlék gyakran fennmaradt a mythosban, a történelm-feletti történelemben."
Julius Evola: Lázadás a modern világ ellen, Kötet Kiadó 1997. p.246.

Sealevelsfinal2.jpg

A modern tudomány az utolsó jégkorszak végét kr.e. 12-8 ezer közé teszi. Ekkor az északi és déli földtekét borító több száz, néhol több ezer méter vastag jégpáncél olvadni kezdett és a tengerszint 120-130 métert emelkedett. A jégkorszak előtti civilizációk maradványai a víz alá kerültek.

Post-Glacial_Sea_Level.pnghttp://www.futuresmart.com.au/rtwgreenhouse.html

"Lómasa elmesélte, hogy a Szatja-jugában - az első nagy világkorszakban - a büszkévé vált aszurák (tévelyedett magas (misztikus v. isteni) képességű emberek (lények)) nem végeztek vallásos cselekedeteket, miközben a dévák erényesen éltek és rendszeresen mutattak be áldozatokat. Az aszurák, akiket csak a meggazdagodás érdekelt, bűnös életük ellenére vagyonhoz és hatalomhoz jutottak, ám a fényűzés nem tartott örökké.
   - A tisztességtelen úton szerzett kincsek megmételyezték szívüket, és elbizakodottá, gátlástalanná váltak. A tisztességnek még a nyoma is kiveszett tetteikből, erkölcsi érzékük elhagyta őket, s képtelenné váltak a megbocsátásra is. Mivel Laksmí a szerencse istennője elpártolt tőlük, s inkább az égieket (dévák) vette védelmébe, Alaksmí, a balszerencse istennője szegődött melléjük - s elvesztették minden vagyonukat. Amikor az aszurákat üldözni kezdte a balsors, eluralkodott rajtuk a harag és a gyűlölet. A gyülölet hatására Kali, a viszály és a pusztulás istenének befolyása alá kerültek, aki újabb és újabb bűnökre sarkallta őket. Mivel nem végeztek áldozatokat és vallásos szertartásokat, a teljes megsemmisülés várt rájuk. Ezzel szemben az erényes dévák szent helyeket látogattak, áldozatokat mutattak be, adományoztak és lemondásokat végeztek. Ezért bőség köszöntött rájuk, s jólétük tartósnak bizonyult. Mindezeket figyelembevéve, ó, legkiválóbb férfiú (Judhisthira, a világcsászára, kr.e. 3200 körül), ha te magad is végigjárod a tírthákat, és kitartóan éled lemondásokkal teli életedet az erdőben, biztosra veheted, hogy felvirrad a te napod, s gazdag leszel megint."
Mahábhárata Krisna Dharma elbeszélésben 26. fejezet, részlet. (Első kiadás 2008, 327. oldal)

"A tolvajok királyok lesznek és a királyok tolvajok."
"Sok lesz a hontalan, egyik országból a másikba vándorolnak."
"A magzatokat megölik az anyjuk méhében."
"Az emberek szívesebben választanak helytelen ideákat."
"Az emberek éheznek, félnek, a föld alatt keresnek menedéket."
"A leggazdagabb lesz hatalmon."
Lingu Purána (óind vallási irat) a Kali Jugáról, a viszály és pusztulás sötét koráról.


1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fenegyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr844685817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lao Ki 2015.10.15. 15:32:31

Kedves Vén Bolond,
köszönet a bejegyzésért - egy kis pontosítás:
"Lingu Purana" helyesen: Linga Purana...
(hinduonline.co/Scriptures/Purana.html)
Üdvözlettel:
LK
süti beállítások módosítása