HTML

senerio_1.jpgA fenegyerek kitalálja az elképzelhetetlent. Ilyen volt például az Apple alapítója, Steve Jobs, akinek először jutott eszébe, hogy különböző fontok is lehetnének a számítógépeken, és akkor húszszor drágábban el lehet adni őket."

"- Egy kilenc igazgatóval végzett műhelymunka során a résztvevők azt a kérdést tették fel nekem, mi a különbség az udvari bolond és a fenegyerek között. Hosszas vita után abban maradtunk, hogy az udvari bolond az egyetlen ember, aki kimondja, amit mindenki gondol, a fenegyerek pedig az, aki kimondja azt, amire senki se gondolt. A zsenit is valóban definiálják hasonlóképpen, és a laterálisan gondolkozó fenegyerek valóban inkább a zsenihez áll közelebb, nem pedig az egyetlen helyen megoldás megtalálására törekvő szuperintelligens emberhez. A zseni és a fenegyerek között is van azonban különbség: a zseni egy tibeti kolostorban is elvan, és csak a saját problémája érdekli. A vállalati fenegyerek azt tudja, hol született a tudás, és hová kell eljuttatni.

Annak megállapításához, hogy az azokon lévő tudáshalmazból mi lehet érdekes, már fenegyereknek kell lenni."

"Sokat hozhat egy cégnek, ha megengedheti magának "fenegyerekek" eltűrését. Ők azok az átlagostól eltérően gondolkozó emberek, akik meghatározhatják egy vállalat jövőjét. Lehet, hogy semmit nem tesznek hozzá a szervezet teljesítményéhez, de ha mégis, akkor a nekik köszönhetően befolyt nyereségből lehet venni még három céget. Dr. Baracskai Zoltán szerint a "fenegyerek" csak egy azok közül az új fogalmak közül, amelyekkel meg kell barátkoznunk."
http://www.hrportal.hu/hr/minden-vallalatba-kell-nehany-fenegyerek-20110218.html

Daredevil.png"Fenegyerek, a „félelem nélküli ember”, valódi nevén Matt Murdock egy kitalált szereplő, szuperhős aMarvel Comics képregényeiben. Első megjelenése a Daredevil első számában volt 1964 áprilisában.

Matt Murdock fiatal korában egy baleset következtében elveszítette látását, de ezzel egy időben másik négy érzékszerve; hallása, szaglása, tapintása és ízlelése emberfeletti módon kifinomulttá vált. Emellett szert tett egy ötödik, radarérzéknek nevezett képességre, mely segítségével vaksága ellenére „látja” környezetét."

"Matt apja kívánsága szerint lemondott a sportolásról, és senerio_books.jpgminden idejét a tanulásnak szentelte. Amiért állandóan a könyveket bújta a környékbeli fiúk gúnyosan „Fenegyereknek” kezdték csúfolni. Ennek hatására Matt titokban, apja tudta nélkül edzeni kezdte magát. Időközben apja, hogy elég pénzt teremtsen elő fia egyetemi tanulmányaihoz...

Ugyanazon a napon a könyvtár előtt Matt meglátott egy vak öregembert az úton, aki felé teherkocsi robogott. Mattnek az utolsó pillanatban sikerült félrelöknie az öregembert a kocsi útjából, ugyanakkor ő maga súlyosan megsérült a balesetben. A teherkocsi radioaktív anyagot szállított és az egyik hordóból a veszélyes anyag Matt szemébe fröccsent, amitől a fiú megvakult. Annak ellenére, hogy elveszítette a látását Matt folytatta tanulmányait és felvételt nyert a jogi egyetemre. Nem sokkal a baleset után arra is rájött, hogy megmaradt érzékei; hallása, szaglása, tapintása és ízlelése emberfeletti módon érzékennyé váltak, valamint szert tett egy általa „radarösztönnek” nevezett képességre is."
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fenegyerek

 

"A fene valószínűleg a népi gyógyászatban kialakult, főnévi és melléknévi jelentésű, tisztázatlan értelmű szó." http://hu.wikipedia.org/wiki/Fene

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenegyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr294626370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása