HTML

chris3.jpg"Ha bátran ki mersz lépni az emberi korlátok adta kényelemből, és nem dugod többé homokba a fejed, megismerheted azt, ami Van.

Amíg az elméddel, az egóddal és az agyaddal elemzel, érvelsz és döntesz, addig semmi esélyed sincs az anyagon túlmutató elvek megismerésére.

A Valóság alapvetően korlátlan, időben és térben végtelen, oszthatatlan egész.

A saját nézőpontjából mindenkinek igaza van, másrészt, amíg valaki személyiségnek ismeri önmagát, addig nem ismeri a Valóság korlátlan állapotát.

A Létezés korlátlan, határtalan és formátlan. Mindenki önmagát látja a világban, és mindenki számára olyan a világ, amilyennek látja.

A határtalan Mindenséget mindenki saját maga alakítja önnön személyiségével és látásmódjával. Ebből következik, hogy nincs egyetemes igazság.

Mindenki úgy él, ahogyan kell. A Mindenségben mindennek és mindenkinek megvan a maga létjogosultsága.

Az az igaz, ami Van, s ami Van, az igaz.

A materiális fogalmak mindig eltorzítják a Valóság korlátlanságát.

Az univerzum 90 %-a nem anyag, így megértésére nem alkalmasak az emberi gondolatok.

Hogy a valóságot megismerhessük, el kell veszítenünk egyéniségünk korlátait. Ez az egyéniség kiteljesedését jelenti. Az ego fontos része az egyéniségednek. Amíg valaki öntudatlan, ez az erő irányítja az életét, és öntudatlan reakciókra kényszeríti. Ebből ki lehet lépni. Ahhoz, hogy saját Sorsodat te irányíthasd, meg kell ismerni azokat a hatásokat, amelyekkel befolyásol ez a világ. A megismerés kulcsa az öröm. Csak azt tudod megismerni, amit szeretsz. Ha megszereted magad és a világodat, akkor felismerheted a téged korlátozó hatásokat: civilizációd, érzékszerveid, egód, hited. El kell sajátítanod az eredendő természetes létezést, azt az elme és ego nélküli állapotot, amikor túl vagy az emberi korlátokon. A beléd nevelt érzések és gondolatok most elzárnak a valóságtól. A Létezés eredendő állapota a Pillanat Léte."

A. J. Christian: Mit keresett ISTEN a nappalimban? (részlet) 

http://www.scribd.com/doc/6908227/A-J-Christian-Mit-keresett-Isten-a-nappalimban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fenegyerek.blog.hu/api/trackback/id/tr524670809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása